Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Настолна игра "Кварталът"

Интересна образователна настолна игра за вашето училище, център за работа с деца, читалище.

Хабитат България Ви представя настолна игра „КВАРТАЛЪТ“, която спомага още от ранна детска възраст да се усвоят полезни умения и навици, свързани с правилното поддържане на жилището, пестенето на средства и разумното използване на енергията и природните ресурси.

ПОДХОДЯЩА Е за деца в ранна училищна възраст (8-12 години), както и за игра заедно с възрастните.

Играта ще бъде полезна и за педагози и социални работници, които могат да я използват като АЛТЕРНАТИВНО ОБУЧИТЕЛНО СРЕДСТВО – в извънкласни форми, летни училища, центрове за работа с деца, читалища и др.

„КВАРТАЛЪТ“ е настолна игра с игрално поле, карти и пионки. Участниците четат и изпълняват написаното на картите, които теглят или избират. В хода на играта те имат възможност за избор между изпълняване на мисии в помощ на съседи или приятели, пазаруване на здравословни храни, играене, учене. Всекидневно имат изпити в Интересна образователна настолна игра за вашето училище, център за работа с деца, читалище:

Хабитат България Ви представя настолната игра „КВАРТАЛЪТ“, която спомага още от ранна детска възраст да се усвоят полезни умения и навици, свързани с правилното поддържане на жилището, пестенето на средства и разумното използване на енергията и природните ресурси.

ПОДХОДЯЩА Е за деца в ранна училищна възраст (8-12 години), както и за игра заедно с възрастните.

Играта ще бъде полезна и за педагози и социални работници, които могат да я използват като АЛТЕРНАТИВНО ОБУЧИТЕЛНО СРЕДСТВО – в извънкласни форми, летни училища, центрове за работа с деца, читалища и др.

„КВАРТАЛЪТ“ е настолна игра с игрално поле, карти и пионки. Участниците четат и изпълняват написаното на картите, които теглят или избират. В хода на играта те имат възможност за избор между изпълняване на мисии в помощ на съседи или приятели, пазаруване на здравословни храни, играене, учене. Всекидневно имат изпити в училище, за които трябва да съберат знания или се случват извънредни събития, за които трябва да спестят пари. Понякога при изпълнение на дейност се събира мръсотия, която пък трябва да се изчисти. Така, под формата на игра, участниците научават важни понятия свързани с организиране на деня, пестене на енергия и ресурси, поддържане на лична хигиена и здравословни условия у дома, енергийна ефективност на жилището, спеставяне на пари за постигане на конкретни цели;

Видео инструкции как се играе „КВАРТАЛЪТ“ може да намерите тук: https://bit.ly/2X1pj7E

Играта се разпространява безплатно до социални и обществени институции и организации, където може да се използва от групи деца (не я предоставяме за лично ползване). АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ПРИКЛЮЧЕНИЕТО „КВАРТАЛЪТ“, моля свържете се с нас тук: office@hfh.bg, parvanova@hfh.bg тел. 0879157473 HabitatForHumanityBulgaria

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.