Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Начало  »  Какво правим  »  Минали проекти

Минали проекти

Първият ни проект за строителство на жилища

Програми за ремонт на жилища

През 2003 година Хабитат България стартира първия си проект за изграждане на жилища в столичния квартал Слатина. Сградата, в която има осем апартамента е завършена през 2005 година. Семействата, избрани от Хабитат сред множество нуждаещи се, участват в строителството, заедно с доброволчески екипи от Habitat Global Village, Корпуса на мира, Американския университет в България, Хабитат Румъния и Международния женски клуб – София.

Програми за ремонт на жилища

През септември 2005 година Хабитат България си партнира с Българския фонд за жените за извършване на ремонт на жилища на 10 жени, поели издръжката на семействата си. Реализацията на тази програма се осъществява по световно утвърдената от Хабитат схема на кредитиране, при водеща роля на принципа на взаимопомощ и доброволен труд. Стойността на всеки ремонт не надвишава 3000 лева. Всички отпуснати средства се изразходват за закупуване на материали и заплащане на специализиран труд, за който няма доброволци с необходимата квалификация.

Програми за ремонт на жилища

В програмата на конкурсен принцип са включени жени, които имат волята и възможността да си помогнат сами и да помогнат с доброволен труд на другите участници. С течение на времето програмата се разраства и до месец юни 2008 г. са направени 24 ремонта в София и Варна в домове на самотни майки, пенсионери, хора с увреждания и многодетни семейства. В момента подобна програма, по която е работим е тази за жилищно микрофинансиране.

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.