Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Поредна група от доброволци замина за Перник и помогна за възстановяването на къщи след земетресението от 22 май 2012 г.

Четвърта група доброволци от София и Перник бяха на място тази събота и участваха в дейности по възстановяването на пострадали от земетресението къщи. Дейностите, които те осъществиха, бяха свързани със сортиране на строителни материали от разрушаващи се къщи и подготовка на терените за осъществяване на строителство на сглобяеми такива.

Припомняме ви, че Информационният портал за неправителствените организации в България (www.ngobg.info), Българският център за нестопанско право, Каритас България, CVS България, Хабитат България и www.timeheroes.org обявяват кампания за набиране на доброволци в подкрепа на усилията на държавата и на местната власт за преодоляване на последствията от земетресението в област Перник и последвалите вторични трусове.

Целта на кампанията е да се наберат доброволци за ремонт на по-леко пострадалите къщи от земетресението в област Перник, като приоритетно ще се възстановяват къщи на хора в затруднено положение и които нямат възможност да се справят сами. Доброволците могат да се включат и при довършителните работи по изграждането на сглобяемите къщички, които ще се предоставят на най-тежко пострадалите и за които се набират средства от Български червен кръст.

Строителните дейности, за които помагат доброволците започват на 1 октомври 2012 г. и ще продължат до средата на месец ноември.

Доброволците ще бъдат ангажирани в ремонтни дейности, които включват:

* Товаро-разтоварни работи;

* Изкопни дейности;

* Вътрешно/външно боядисване;

* Лакиране на дървени елементи;

* Почистване на строителни отпадъци;

* Пренасяне на мебели;

* Общи работи, зададени от строителните специалисти.

Изготвя се график за желаещите да се включат, като е осигурен транспорт от София до Перник и обратно, както и храна и вода. На доброволците ще бъдат направени застраховки и ще бъдат осигурени предпазни средства, като ръкавици, каски, маски и др.

Доброволците се разделят на малки групи, придружени от строителни специалисти, които ги напътстват в ежедневната работа.

Ако желаете да се включите попълнете Формуляр за кандидатстване и го изпратете до 8-ми ноември на електронен адрес ruja@bcnl.org.

С цел изготвяне на седмичните графици е необходимо да ни предоставите и точните дни, в които може да се включите като доброволец, включително събота или неделя. За повече информация може да се обръщате към Български център за нестопанско право на телефон (02) 981 66 17.

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.