Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Първа група доброволци замина за Перник и помогна за възстановяването на къщи след земетресението от 22 май 2012 година

Първа група доброволци от София и Перник бяха на място тази събота и участваха в дейности по възстановяването на пострадали от земетресението къщи. Те разчистиха терена за построяването на две сглобяеми къщи за семейства, които са загубили домовете си при земетресението от май месец.

Припомняме ви, че Информационният портал за неправителствените организации в България (www.ngobg.info), Българският център за нестопанско право,КаритасБългария, CVS България, Хабитат България и www.timeheroes.orgобявяват кампания за набиране на доброволци в подкрепа на усилията на държавата и на местната власт за преодоляване на последствията от земетресението в област Перник и последвалите вторични трусове.

Целта на кампанията е да се наберат доброволци за ремонт на по-леко пострадалите къщи от земетресението в област Перник, като приоритетно ще се възстановяват къщи на хора в затруднено положение и които нямат възможност да се справят сами. Доброволците могат да се включат и при довършителните работи по изграждането на сглобяемите къщички, които ще се предоставят на най-тежко пострадалите и за които се набират средства от Български червен кръст.

Строителните дейности, за които помагат доброволците започват на 1 октомври 2012 г. и ще продължат до средата на месец ноември.

Доброволците ще бъдат ангажирани в ремонтни дейности, които включват:

- Товаро-разтоварни работи;

- Изкопни дейности;

- Вътрешно/външно боядисване;

- Лакиране на дървени елементи;

- Почистване на строителни отпадъци;

- Пренасяне на мебели;

- Общи работи, зададени от строителните специалисти.

Изготвя се график за желаещите да се включат, като е осигурен транспорт от София до Перник и обратно, както и храна и вода. На доброволците ще бъдат направени застраховки и ще бъдат осигурени предпазни средства, като ръкавици, каски, маски и др.

Доброволците се разделят на малки групи, придружени от строителни специалисти, които ги напътстват в ежедневната работа.

Ако желаете да се включите попълнете Формуляр за кандидатстване: http://ngobg.info/bg/documents/5/620registration_form_dobrovolci_pernik.doc и го изпратете до 11 октомври на електронен адрес: ruja@bcnl.org

С цел изготвяне на седмичните графици е необходимо да ни предоставите и точните дни, в които може да се включите като доброволец, включително събота или неделя. За повече информация може да се обръщате към Български център за нестопанско право на телефон (02) 981 66 17.

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.