Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Обучение по финансова грамотност и за младежи от SOS Детски селища България

В края на септември Хабитат България проведе още едно обучение по финансова грамотност, този път за малко по-различна от обикновено група. Клиенти, ползващи услуга в SOS Център за обществена подкрепа в София и младежи от SOS Младежки домове в София към SOS Детски селища България, размишляваха и се упражняваха по теми като: как се прави семеен бюджет, как се прави баланс между приходи и разходи, защо трябва да заделяме пари за спешни и непредвидени разходи и как да си поставяме и да изпълняваме финансови цели.

Двудневният семинар бе посрещнат с интерес и сериозно отношение, защото това са въпроси, с които се сблъскват в ежедневието. Целта на обучението бе да се дадат практически умения, които ще помогнат да се справят в бъдеще с реални житейски ситуации. Интересно и полезно бе съчетанието на участници от различна възраст и с разнообразен социален опит.

„Планирай бъдещето си” е обучителен модул, по който Хабитат България работи вече 4 години. С него се предоставят базисни знания относно финансовото планиране на семейния бюджет. Участниците научават как да планират бъдещите си приходи и разходи, как да намалят излишните разходи, как да спестяват ефективно и как да вземат заеми и да ги управляват разумно.

Обучението се проведе като съвместна инициатива на Център за обществена подкрепа към SOS Детски селища България и Хабитат България.

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.