Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Кампания за набиране на доброволци за възстановяването на област Перник след земетресението от 22 май 2012 г.

Информационният портал за неправителствените организации в България (www.ngobg.info), Българският център за нестопанско право, Каритас България, CVS България, Хабитат България и www.timeheroes.org обявяват кампания за набиране на доброволци в подкрепа на усилията на държавата и на местната власт за преодоляване на последствията от земетресението в област Перник и последвалите вторични трусове.

Целта на кампанията е да се наберат доброволци за ремонт на по-леко пострадалите къщи от земетресението в област Перник, като приоритетно ще се възстановяват къщи на хора в затруднено положение и които нямат възможност да се справят сами. Доброволците могат да се включат и при довършителните работи по изграждането на сглобяемите къщички, които ще се предоставят на най-тежко пострадалите и за които се набират средства от Български червен кръст.

Строителните дейности, за които ще помагат доброволците започват на 1 октомври 2012 г. и ще продължат до средата на месец ноември.

Доброволците ще бъдат ангажирани в ремонтни дейности, които включват:

 Товаро-разтоварни работи;

 Изкопни дейности;

 Вътрешно/външно боядисване;

 Лакиране на дървени елементи;

 Почистване на строителни отпадъци;

 Пренасяне на мебели;

 Общи работи, зададени от строителните специалисти.

Ще бъде изготвен график за желаещите да се включат, като ще бъде осигурен ежедневен транспорт от София до Перник и обратно и ще бъдат осигурени храна и вода. На доброволците ще бъдат направени застраховки и ще бъдат осигурени предпазни средства, като ръкавици, каски и др.

Доброволците ще бъдат разделени на малки групи, придружени от строителни специалисти, които да ги напътстват в ежедневната работа.

Ако желаете да се включите попълнете следния формуляр за кандидатстване http://ngobg.info/bg/documents/5/620registration_form_dobrovolci_pernik.doc и го изпратете до 30 септември на електронен адрес hermina.emiryan@gmail.com.

С цел изготвяне на седмичните графици е необходимо да ни предоставите и точните дни, в които може да се включите като доброволец, включително събота или неделя. За повече информация може да се обръщате към Български център за нестопанско право на телефон (02) 981 66 17.

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.