Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Практиката на Хабитат България представена на семинар за взаимно учене в Белфаст

От 30 май до 1 юни 2012 г. в Белфаст, Северна Ирландия се проведе Семинар за взаимно учене, организиран от европейската мрежа Eurochild. На събитието бяха представени практики за ранна интервенция в подкрепа на семействата от България, Северна Ирландия, Уелс и Полша. От страна на България беше представен проекта „ Жилищни подобрения за семейства с ниски доходи и семейства в риск“ на Хабитат – България, като пример за успешна практика за социалното включване и спрaвяне с бедността. Подробно представяне на програмата ще бъде включено в Компендиум за успешни практики (Compendium of Inspiring Practice), който ще бъде публикуван през 2012г.

Освен взаимно учене, събитието имаше за цел подготовката на обща рамка на Юрочайлд за оценка на практики за подкрепа на семействата. Във форума взеха участие и представители на Европейската комисия, Съвета на Европа, Университета в Дортмунд и европейската организация Eurofound.

Семинарът се организира в рамките на тематична работна група за подкрепа на семействата и родителството на европейската мрежа Eurochild. Хабитат България беше представена и поканена за участие като член на Национална мрежа за децата, България. Повече информация за събитието можете да намерите тук: http://www.eurochild.org/en/news/details-homeblock-links/index.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=4826&tx_ttnews%5BbackPid%5D=185&cHash=6a527ac3cc856b3a610c05a3f4c38eed

Снимка: Среща на участниците в семинара с Ниал О`Донхайл, кмет на Белфаст

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.