Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Хабитат България връчи специалната награда за “Най-продуктивно партньорство” на НЧ „Васил Левски – 1861”, гр. Карлово

София, 16 март 2012 г. В столицата се проведе церемонията за връчване на наградите в конкурса на Платформа АГОРА. Носителят на Голямата награда е Читалище “Светлина – Царевец - 1927”, община Свищов. Връчени бяха и три допълнителни награди за “Солидарност и хуманност”, “Най-продуктивно партньорство” и “Изкуство и култура за развитие”.

Номинации за “читалищните Оскари” получиха читалища, осъществили своята инициатива свързана с нови пространства за култура; фестивали за песни, танци, храни и занаяти; социални и информационни услуги, определени от жури от професионалисти в сферите на гражданското общество, медиите и културата.

Носителят на Награда АГОРА 2011 бе определен с вота на присъстващите по време на самата церемония, след като участниците представиха на живо всяка инициатива.

Читалище “Светлина – Царевец 1927” спечели категорично надпреварата за голямата награда с инициативата на местната общност, обединила хората, местната власт и бизнеса за възстановяване на изоставеното лятно кино и сцена, както и за създаване на етнографска сбирка. За откриването им през 2011 г. е организиран национален фестивал “Фолклорен извор 2011”, в който участват над 3000 души.

На церемонията бяха връчени и трите допълнителни специални награди: за “Солидарност и хуманност” за инициативата “Деца помагат на дете за дом без насилие”, НЧ “Хаджи Ненчо Д. Палавеев – 1869”, гр. Копривщица”; за “Най-продуктивно партньорство” – за проекта „Многофункционална камерна зала”, НЧ „Васил Левски – 1861”, гр. Карлово и наградата “Изкуство и култура за развитие” - за Северен фестивал на любителските читалищни театри „Звезден прах” - НЧ ”Борба - 1896”, гр. Кнежа.

За първи път в рамките на Конкурс „АГОРА“ Министерството на културата отличи участник в конкурса със специална грамота за принос за развитието на читалищата - Читалище “Светлина – Царевец 1927”.

 

За конкурса

Конкурсът се организира от Платформа АГОРА за трета поредна година. Той отличава онези читалища, които са изпълнили в най-голяма степен гражданската си роля и са работили заедно със своите общности. Партньори и спонсори на Конкурса през тази година са Министерството на културата, Фондация „Чарлз Стюард Мот", Обединена Българска Банка, VIVACOM, Хабитат България и Университетско издателство „Св. Климент Охридски".

Интернет страница на конкурса: http://konkurs-agora.com

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.