Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

По-високи стандарти в организацията и дейността на Habitat for Humanity в България

Хабитат България е една от седемте национални организации на Habitat for Humanity International, избрани между близо стоте страни, в които глобалната организация работи за пилотно въвеждане на новите, по-високи стандарти за организация на дейността, мениджърски практики, прозрачност и отчетност – Standard of Excellence II.

В периода 06 – 09 юни 2011 г., Хабитат България бе домакин на семинара „Standard of Excellence II”, на който присъстваха представители на националния офис на организацията, както и над 15 специалисти от 7 страни, включително от централата на HFHI в Атланта - САЩ, от регионалния офис на HFHI за Европа и Централна Азия в Братислава - Словакия и националните организации на Хабитат от Румъния и Македония.

По време на семинара чрез презентации и дебати се дискутираха стратегическите направления за бъдещото развитие на дейността на Хабитат България, както и възможностите за подобряване на вътрешноорганизационните стандарти на организацията, така че да бъдат развити на ниво – еталон за нестопанския сектор.

Като приоритетни насоки за дейността на Хабитат България бяха идентифицирани дейностите, свързани с повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор и повишаване на качеството на жилищните условия въобще. Възможностите, които еврофондовете на национално, трансгранично и общоворпейско равнище, предоставят в тези посоки също бяха дискутирани.

Хабитат България ще фокусира усилията си още в утвърждаването на присъствието си и популяризирането на дейността и мисията на Habitat for Humanity International в страната. Дейностите, свързани с повишаването на корпоративната социална отговорност и разширяването на сътрудничеството на организацията с корпоративния сектор също са изведени в приоритет.

Всички участници в семинара дадоха позитивна обратна връзка за организацията на събитието и за постиженията на Хабитат България през последните няколко години.

Срещите на екипите на Habitat for Humanity дават възможност за непрекъснато и споделено обучение, водещо до подобряване на всяко едно ниво на световната организация. Standard of Excellence II е ключова инициатива на HFHI и отразява непрекъснатите усилия на глобалната организация да повишава качеството на дейността си в полза на своите партньори и бенефициенти и, от лидерската си позиция, да подобрява утвърдените високи стандарти на работа в областта на международното развитие и нестопанския сектор по света.

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.